Povești din Sport e un newsletter despre puterea poveștilor din sport de a inspira, de a coagula comunități și de a reflecta lumea în care trăim.

L-am pornit din dorința de aduce mai aproape de alți iubitori de sport povești despre performanță și încăpățânare, despre atleți cu visuri olimpice sau despre cei care muncesc departe de reflectoare; povești despre sportivi, dar mai ales despre sportive, pentru că am simțit nevoia unui loc care să fie și despre ele.

O dată la două săptămâni, sâmbăta dimineața (cu excepții ocazionale, când trimit ediții speciale de la evenimente sportive) vei găsi în inbox un mail cu interviuri, noutăți despre ce-am mai publicat, recomandări și povești aflate la intersecția dintre sport și societate, mediu, feminism și performanță.

Sper ca într-o zi să trimit acest newsletter de la Jocurile Olimpice.

Despre mine

Scriu despre sport ca să înțeleg mai bine relația noastră cu performanța, eșecul și victoriile, cum lucrăm în echipă și ce fel de lideri putem fi. Îmi place să privesc lumea sportului dincolo de știri, declarații și medalii, ca formă de dezvoltare socială, care reflectă problemele și inegalitățile din societate, dar și ca pe un motor de schimbare care oferă inspirație, soluții și modele pozitive.

În prezent sunt freelancer. Am scris timp de 10 ani pentru DoR: despre cum a ajuns Simona Halep numărul 1 mondial, despre puterea de-a reveni după accidentări a Cristinei Neagu, despre granița dintre performanță și abuz în gimnastica românească sau despre ascensiunea lui David Popovici.

Am publicat o carte despre sportivi care nu renunță, Neînvinșii, și am scris reportaje și interviuri de la campionate internaționale de handbal, fotbal, tenis înot sau gimnastică pentru Lead.ro și Treizecizero.ro.

În 2021, am câștigat locul II la Gala Asociației Presei Sportive Internaționale, cele mai importante premii din domeniu, pentru un text de opinie despre Kobe Bryant.

Am scris des despre discriminare și inegalitate de gen în sport, subiect pentru care am câștigat locul I la Premiile Superscrieri 2020, categoria Opinie, și locul II la European Press Prize 2020, cele mai importante premii europene. În 2023 am câștigat premiul prentru website sportiv oferit de Asociația Presei Sportive din România și locul II la Gala Premiilor Superscrieri pentru reportajul despre David Popovici.

Cum mă poți susține

🏅 Dacă îți place ce citești, mă ajută mult dacă le dai de veste despre newsletter și altor prieteni iubitori de sport sau dornici să cunoască mai bine lumea asta.

Share Povești din Sport

🏅 Povești din Sport e un newsletter gratuit, cum a fost mereu. Dacă vrei însă să susții scrierea și documentarea lui, poți face o donație ocazională / lunară / anuală mai jos. Ar fi un ajutor important, pentru care îți mulțumesc.

Susține newsletterul cu donație

Subscribe to Povești din Sport

Un newsletter bilunar despre performanță, curaj și încăpățânare

People

Freelance sports reporter